Interview - Nieuwsblad - Editie Mechelen - 26/07/2012

 


Artikel op website Nieuwsblad

In 10 jaar binnen: hoe doet Frank Van Rycke het?

DONDERDAG 26 JULI 2012, 18U59  - AUTEUR: DENISE VDB

MECHELEN - Onlangs was schrijver Frank van Rycke te gast in de Standaard boekhandel te Mechelen. Na jarenlang voor verzekeringsinstellingen en banken gewerkt te hebben, vond hij dat hij zich geen zorgen meer hoefde te maken over geld. Hij stapte uit de rat race en schreef zijn ervaringen neer onder de vorm van een handleiding.


Frank Van Rycke werkte 9 jaar achter de schermen van financiële instellingen en bestudeerde hoe echt succesvolle mensen het gemaakt hebben in de wereld.

"Als een financiële opleiding niet in je opvoeding hebt, geen relaties hebt en geen startkapitaal noch talenten, is het best moeilijk om in een periode van 10 jaar genoeg geld te hebben om van je rente te kunnen leven", aldus Frank Van Rycke.

Beginj dus met spaarzaam te zijn. "Niet alleen wat je verdient maar vooral wat je uitgeeft en hoe, is bepalend. Als je elke maand elke cent die je uitgeeft noteert, ben je de volgende maand geneigd minder uit te geven. Met dat kapitaal kun je ondernemen. Het zijn de kleine successen die aanzetten tot meer.

Kijk naar Herman Schueremans, de organisator van Rock Werchter. Hij is klein begonnen met optredens te organiseren voor scoutsfuiven. Nadien ontwikkelde hij ook spin offs voor podia. Je moet oog hebben voor wat de markt zoekt en bereid zijn om dit idee verder te ontwikkelen. "


Daarbij geeft hij heel wat praktische tips. Zo doe je er goed aan om je eigen huis te verwerven en ook een vakatiehuisje in het buitenland kan best wat geld opbrengen. Meer tips en tricks vind je in het boek.

En wanneer ben je nu eigenlijk binnen. "Dat is voor iedereen verschillend", lacht Van Rycke. "Ik zou zeggen als je de vrijheid hebt om te doen wat je wil en met wie je wil, zonder rekening te moeten houden met een tekort aan geld."

Wordt Van Rycke nu zelf rijk van het boek? "Nee, bekent hij", alle royalties van mijn boek gaan naar organisaties die iets doen met kansarme kinderen."

 

"In 10 jaar binnen", Frank van Rycke, uitgev.Lannoo, ISBN 9789020998412

Voor meer info, zie ook www.in10jaarbinnen.be