De financiël planner van In 10 jaar binnen

Sinds het begin van zijn loopbaan heeft Frank van Rycke de gewoonte om één - en later zelfs twee - keer per jaar een overzicht van zijn vermogen te maken. Zo wilde hij nagaan of hij goed bezig was en of zijn buikgevoel ook echt strookte met de realiteit. Vrij snel schakelde hij over van met de hand geschreven overzichten naar Excel werkbladen en gaandeweg ontwikkelde hij een nieuw werkblad dat een overzicht gaf van al zijn inkomsten en uitgaven op jaarbasis.

De vermogensplanner die samen met het boek ‘In 10 jaar binnen' wordt uitgegeven, is een geavanceerde Excel-tool ontwikkeld door Cloudshill Consulting in samenwerking met Frank van Rycke. Aan de hand van deze tool maak je een lange-termijn simulatie van de evolutie van je persoonlijke financiële situatie en kan je meten of de datum die je voor ogen hebt om te stoppen met werken ook haalbaar is (bv. binnen 10 jaar vanaf vandaag).

In de vermogensplanner voer je al je inkomsten en uitgaven in en geef je aan in welke mate ze in de toekomst zullen stijgen of dalen. De berekening resulteert in een rapport dat laat zien of je op de vooropgestelde 'Binnen!' datum over voldoende middelen zult beschikken om je huidige uitgavenpatroon te handhaven. Het is een geavanceerde versie van de werkbladen die Frank van Rycke vroeger voor zichzelf gebruikte.

Het belangrijkste doel van de vermogensplanner is gebruikers bewust te maken van de grootte van bedragen en het belang van samengestelde intresten op lange termijn. De Excel-tool helpt de lezer van het boek te visualiseren hoe ver hij nu al staat.

Een correcte invoer (en nadien weergave) van de cijfers vergt voorbereiding en opzoekwerk. Je moet immers rekeninguittreksels, bankafschriften, facturen e.d. verzamelen voordat je de planner effectief kunt invullen. Het is ook aan te bevelen een tweetal weken van tevoren al je grote en kleine uitgaven apart te noteren. Ga er maar van uit dat je best een weekend uittrekt om de vermogensplanner helemaal in te vullen. Als je nadien, net als Frank van Rycke, jaarlijks een kleine update maakt, worden je gegevens wel snel geactualiseerd en meet je snel de haalbaarheid van je projecten en het resultaat van je inspanningen over het afgelopen jaar.

Minimale systeemvereisten

  • Windows computer
  • Microsoft Excel Versie 2003 of Versie 2007 of Versie 2010

 

Hoe werkt de vermogensplanner?

Hoe werkt de vermogensplanner?

Wil je weten hoe de vermogensplanner functioneert, wat je aan documenten en informatie nodig hebt om hem te gebruiken en wat je er van mag verwachten, raadpleeg eerst
volgende filmpjes…

Bekijk hier alvast de eerste stappen »

FAQ

FAQ

Heb je een vraag? De kans dat ze hier tussen staat is groot...

Veelgestelde vragen »

Vermogensplanner compatibiliteit met jouw Excel

Vermogensplanner compatibiliteit met jouw Excel

Met dit document kan je controleren of je Excel-versie compatibel is met de vermogensplanner...

Download de Pre-check »

Download de vermogensplanner - Boekhandel

Download de vermogensplanner - Boekhandel

Gebruik deze link indien je het boek gekocht hebt via de reguliere handel (boekhandel, krantenwinkel,...).

OPGELET! De vermogensplanner is enkel gratis downloadbaar met de unieke code uit het boek! Indien je nog geen boek hebt, kan je de vermogensplanner niet gratis downloaden en moet je het boek of de vermogensplanner HIER bestellen!

Download de vermogensplanner »

Download de vermogensplanner - Aldi

Download de vermogensplanner - Aldi

Gebruik deze link indien je het boek kocht bij Aldi.

OPGELET! De vermogensplanner is enkel gratis downloadbaar met de unieke code uit het boek! Indien je nog geen boek hebt, kan je de vermogensplanner niet gratis downloaden en moet je het boek of de vermogensplanner HIER bestellen! De code waarmee je de planner kan downloaden bevindt zich op pagina 191 in plaats van op pagina 2.

Download de vermogensplanner »